Hvornår skal man klippe hæk 2021 - gode råd og tips

Dette emne er der forskellige meninger om. Denne side er bygget op på vores egen erfaring og andre læste artikler. Du kan derfor forvente, at få besvaret nogle af dine spørgsmål vedrørende hækklipning, såsom hvordan holder man sin hæk skarp? hvornår skal man klippe hæk? hvor mange gange skal man klippe hæk? m.m. 

Hvornår skal man klippe hæk? 

Afhængig af hvilken type hæk du har, skal klipning af hækken som hovedregel foretages 2 gange om året.

I princippet kan klipningen foretages regelmæssigt, hvis man gerne vil have en hæk der står skarpt hele tiden. Dog skal der ikke klippes i vinterperioden. Læs mere om dette længere nede på siden.

Hvis man vil klippe hækken regelmæssigt, kræver det dog tid og lyst. Dette vil også føre til mindre affald for hvert klip. Man kan dog godt nøjes med klipning 1-2 gange årligt, afhængig af om du har en løvfældene hæk. Dvs. om bladene falder af om vinteren. 

Mest populære hæktyper:

Disse populære hæktyper, bør klippes 2 gange årligt.

Bøgehæk, ligusterhæk, syrenhæk og thujahæk.

Hvornår skal man klippe hæk?

 

Hækklipning 2 gange om året

Hækken vokser hurtigt i foråret og holder derefter en pause midt på sommeren, og skyder igen omkring august måned. Derfor er det oplagt at klippe hækken første gang omkring juni og anden gang i august. Dette giver en tæt og kort hæk, der kan stå skarpt gennem hele vinteren.

Hvis du gerne vil holde dig til klipning 1 gang om året, anbefales det at man gør det i juli. Der kan være konsekvenser ved at vente for længe, da skudende kan blive alt for tykke, så det vil kræve en beskæring. Se her hvad vi tilbyder inden for beskæring

Hvis man vil klippe hækken 2 gange om året, anbefaler vi at man klipper første gang i starten af juli, da hække vokser hurtigt i maj og juni, og derefter stopper i juli, og begynder igen i august.

Anden klipning anbefales at blive gjort i august, når hækken holder pause igen.

Hvornår bør man ikke klippe hækken

Man skal ikke klippe hækken om vinteren, og dette er der gode grunde til. Man skal se det som en hvileperiode, derfor vil det skade hækken. Dog kan man bruge denne periode til at beskære hækken, hvis man gerne vil give hækken en ny form. Grunden til dette er at hækken har mistet skudende, hvilket gør det nemmere at ændre formen på den, så den passer til ens forventninger.

Klip ikke hækken efter august, da man kan risikere at nye skud ikke når at modne før vinteren kommer, og derfor kan der komme skader på hækken.

 

Hvordan skal man klippe hækken?

Der er 2 måder at klippe hækken på. Nogle gør det med øjemål, dog vil dette ikke altid frembringe det bedste resultat, da man ikke altid vil kunne gøre det helt lige.

Du kan dog benytte dig af en rettesnor, da dette kan give det resultat du ønsker at få.

Klip nedfra og op da du på den måde ikke risikerer at det du klipper af, falder ned i hækken der hvor du skal til at klippe.

Klip hækken således, at den er tættest på toppen og bredere for neden. Dette vil gøre at hele hækken får nok sollys, og kan holde sig grøn i bunden og derfor blive tæt.

Klip altid begge sider først, og derefter skal du klippe toppen.

Hvis du har en stor hæk, vil vi anbefale at anskaffe dig en hækkeklipper. Der findes 3 forskellige varianter, som alle har sine fordele. Man kan købe både batteridrevede, elektroniske og benzindrevede hækkeklippere. Man skal dog sørge for at undersøge, hvilken der passer til ens hæk. Det er vigtigt at kigge på, om den kan håndtere tykkelsen af de grene der er på din hæk. Hvis man ikke har passet på sin hæk, vil det også være nødvendigt i sidste ende, at bruge en motorsav til at klippe de tykke grene over.

Pas på:

Der kan sagtens være fuglereder i hækken, hvis du klipper om sommeren. Dette skal du være opmærksom på inden du begynder. Hvis du gerne vil vente til fuglene er væk fra reden, skal du vente med at klippee hækken til august.  

Gør det nemt for dig selv:

Hvis du gerne vil slippe for at smide affaldet fra hækken ud, kan du bruge dette til kompost. Brug din plæneklipper til at hakke affaldet i små stykker, og smid det under hækken. Dette vil derfor bruges som kompost, og vil give hækken næring.

Hvis din hæk er ny:

Hvis hækken er nyplantet, kan du året efter begynde så småt at klippe hækken. Klip hækken meget let, men dog skal du ikke klippe på toppen, da hækken skal kunne vokse sig til den ønskede højde.

Hvornår

Hvordan

Råd

Gør i brug af disse råd? Har i andre råd eller erfaringer? skriv gerne i kommentarfeltet nederst på siden.

Tilmeld jer til vores nyhedsbreve, for at modtage andre gode råd eller notifikationer på nye blogs der bliver delt.

 

Trænger din hæk til en kærlig hånd?

Trænger din hæk til en kærlig hånd? Kontakt os for at høre mere om hvad vi tilbyder, så kan vi komme og kigge på din opgave, og se hvad vi kan gøre for dig. Vi har beliggenhed i Næstved, men tilbyder vores services på hele Sjælland. Kontakt os på nummeret +45 93 99 05 54, eller beskriv din opgave i kontaktformularen, så kontakter vi dig med et uforpligtende tilbud, inden for 24-48 timer.

0 0
Stjerner
Subscribe
Giv mig besked
guest

0 Kommentarer
Se alle kommentarer